L’ACEB inicia un cicle de xerrades d’actualització fiscal pràctica per a empreses i emprenedors

La primera sessió ha comptat amb la participació de més d’una vintena de persones. Les properes sessions seran el 13 de març i el 17 d’abril.

També s’ha organitzat una jornada a part sobre patrimonis protegits juntament amb les entitats del Berguedà que treballen amb persones amb dependència.

 

L’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà (ACEB) ha iniciat aquest febrer el cicle de xerrades "Actualització fiscal pràctica per a empreses i emprenedors”.

La primera sessió ha comptat amb la presència de més d’una vintena de persones interessades en la temàtica escollida: les retribucions en espècie i la seva comptabilització així com la seva aplicació en l’IRPF, l’Impost de Societats i l’IVA. Un capítol a banda va ser la utilització de vehicles d’ús mixt cedits als treballadors.

Jordi Ballonga va ser l’encarregat d’oferir la xerrada, i també ho serà en les properes sessions. Ballonga és Tècnic de l'Agència Estatal d'Administració Tributària, coordinador en campanya de renda i professor associat del Departament d'Empresa de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Les properes cites seran el 13 de març i el 17 d’abril a les 18.30 hores a les oficines de l’ACEB (plaça Tarascon 8, Berga). L’entrada és gratuïta però cal fer la inscripció prèvia a través dels enllaços que es facilitaran a través de les xarxes i la web de l’ACEB en cada ocasió.

Per la jornada del dia 13 de març el tema escollit és dietes i despeses de desplaçament dels treballadors; mentre que el 17 d’abril es tractarà la deducció de l'Impost de Societats de les retribucions dels administradors.

El president de l’ACEB, Josep Maria Serarols, explica que la patronal ha apostat per aquest cicle de xerrades amb l’objectiu d’oferir informació pràctica a professionals i empresaris en temes fiscals molt concrets, així com també a treballadors d’assessories per poder estar al dia amb els seus clients. “Ho fem amb en Jordi Ballonga que és molt didàctic i entenedor i d’una manera molt pràctica amb exemples”, ha afegit.

 

Patrimonis protegits

Un capítol a part, i fora d’aquest cicle, serà la jornada organitzada pel proper dijous 29 de febrer, també a les 18.30 hores a l’ACEB. En aquest cas, la sessió tractarà el tema dels patrimonis protegits i el seu tractament fiscal.

La xerrada ha estat organitzada amb la col·laboració de la Fundació Horitzó del Berguedà, la Fundació La Llar i la Fundació Privada Tutelar del Berguedà. Es tracta d’una temàtica que afecta a persones i famílies al càrrec de persones amb dependència. Durant la sessió es posaran al damunt de la taula qüestions com la regulació legal i constitució del patrimoni protegit, el tractament fiscal de l’IRPF, de l’Impost de Successions i Donacions, de l’Impost de Patrimonis i d’altres les temes relacionats.

La jornada anirà a càrrec de Jordi Ballonga i també de Marta Santias, advocada i presidenta de la Fundació Privada Tutelar del Berguedà.