L’ACEB aposta per la Formació Professional Ocupacional Dual per quart any consecutiu

  • La patronal és l’única entitat promotora del programa que en aquesta edició formarà a operaris mecànics industrials

  • L’objectiu és cobrir les necessitats de personal de les empreses i donar noves oportunitats a berguedans en situació d’atur

  • Des del 2021 s’han format més de 30 persones i la mitjana d’inserció laboral frega el 60%

 

 

L’ACEB es converteix en el referent de la Formació Professional Ocupacional Dual al Berguedà. La patronal és l’única entitat promotora d’aquest programa a la comarca i per quart any consecutiu aposta per oferir aquesta línia per fomentar l’ocupació amb l’objectiu de cobrir les mancances laborals del teixit empresarial de la comarca i oferir noves oportunitats a persones a l’atur per accedir al mercat laboral.

L’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà ha estat certificada, per quarta vegada, com a centre formatiu del Servei d’Ocupació de Catalunya per oferir un nou certificat de professionalitat, en aquesta ocasió, per formar operaris mecànics industrials.

La gerent de l’ACEB, Neus Piniella, ha explicat que s’ha escollit aquest perfil perquè compleix amb una de les principals necessitats que demanen les empreses del Berguedà.  L’alumnat rebrà formació directament a l’empresa en preparació de màquines de control numèric i canviar peces, en manteniment de soldadura, en muntatge i desmuntatge de motors, en operacions bàsiques de fabricació i muntatge o en utilitzar torn, fresador, ajustar màquines amb CNC entre d’altres. Les persones participants obtindran certificat professional sencer de nivell 2  de la família de fabricació mecànica, Mecanitzat per arrencament de ferritja (540 hores) juntament amb una especialització en soldadura de tot tipus.

 

Contracte i formació

Aquest programa combina la formació teòrica i l’aprenentatge pràctic a l’empresa, amb la voluntat de dotar a l’alumnat de totes les eines per accedir amb més facilitat a un lloc de treball, i amb l’avantatge de disposar d’un contracte durant els dotze mesos en els que es desenvolupa la formació. El curs es realitzarà a l’Escola Diocesana de Navàs, homologada per impartir el certificat professional.     

La patronal berguedana està seleccionant a quinze empreses del Berguedà perquè s’acullin al programa i, per tant, puguin rebre durant un any un dels joves que cursaran aquesta formació amb contracte.

 

Bons resultats

De moment, des del 2021, ja han participat al programa a través de l’ACEB més de trenta alumnes i la mitjana d’inserció laboral d’aquests frega el 60%. Amb aquests bons resultats, l’ACEB ha apostat per continuar amb aquest programa i arribar, enguany, a 15 persones més que compleixin el perfil per formar-ne part. “Hi ha hagut alumnes que han continuat treballant a la mateixa empresa on han realitzat la formació pràctica i d’altres, que han tingut oportunitat d’entrar en un nou lloc de treball gràcies a haver obtingut la formació del certificat professional”, ha destacat Piniella.

Des de l’ACEB, a hores d’ara, s’han proposat formacions de tres perfils professionals diferents i que són altament demandats per les empreses de la comarca: administratius amb nocions de comptabilitat, màrqueting i vendes; electromecànics de manteniment industrial i en aquesta quarta edició ens centrem en el perfil d’operari de manteniment mecànic dins el sector industrial, en concret de les indústries transformadores.

Amb aquest projecte l’ACEB continua fent passes endavant en la recuperació de la figura de l’aprenent a les indústries de la comarca tal de donar resposta a les necessitats de les empreses per trobar professionals qualificats i a la vegada afavorir que col·lectius com els de les persones joves o les dones puguin formar-se i trobar una feina amb projecció de futur.