L’ACEB rep el suport de la Fundació “la Caixa” per l’acompanyament a la inserció laboral de persones vulnerables i amb risc d’exclusió social

  • La patronal rep una aportació de 6.000 euros de la Fundació “la Caixa”, a través de CaixaBank, per ampliar i consolidar l’agència de col·locació dirigida a persones en situació de vulnerabilitat

 La Fundació “la Caixa”, a través de CaixaBank, renova la col·laboració amb l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà per l’acompanyament a la inserció laboral de persones vulnerables i amb risc d’exclusió social, a través de la borsa de treball de l’ACEB i la implementació d’una nova línia de treball específica per a aquestes persones.

Concretament, la patronal berguedana utilitzarà aquesta col·laboració per a ampliar i consolidar el servei d’agència de col·locació, posant èmfasi en l’assessorament i l’acompanyament al col·lectiu de persones joves i de més vulnerabilitat. L’objectiu és poder destinar més recursos per a l’atenció de persones nouvingudes en situacions de risc, concretament persones que no disposen de la documentació necessària per a inscriure’s al SOC, que no tenen permís per a treballar o que tenen asil polític.

Des de l’ACEB estan en constant contacte amb institucions que puguin acompanyar-los, com és el cas de la Creu Roja, Arraigo o l’Oficina Jove del Consell Comarcal del Berguedà, amb els quals treballen conjuntament per a ajudar a les persones en risc d’exclusió social.

Tal i com ha explicat el president de l’ACEB, Josep Maria Serarols, “s’ha apostat per aquest programa arrel de la necessitat detectada des de l’entitat per a l’atenció d’aquests col·lectius i el seu acompanyament per a la inserció laboral”.

En percentatges, durant el 2023, el 52% de persones ateses eren nascudes a Catalunya, majoritàriament al Berguedà, i el 48% restant formava part del col·lectiu de persones nouvingudes, una xifra que alerta que gairebé el 50% de la població en recerca de feina al territori d’influència està format per persones en situació de risc, que necessiten el suport de l’entitat per a poder formar part de la població activa del país.

L’ACEB i la Fundació “la Caixa”  treballen per acompanyar i donar eines a les persones en situació d’atur i per oferir facilitats a les petites i mitjanes empreses de la comarca a generar ocupació de qualitat.

A través de l'àmplia xarxa d'oficines de CaixaBank, la més gran d'Espanya, els professionals poden detectar les necessitats més urgents i properes de cada territori, i canalitzar les ajudes de la Fundació "la Caixa" dirigides a donar resposta a aquestes necessitats. El 2023, es van donar suport gairebé 5.850 projectes de més de 5.300 entitats socials.