La fibra òptica més a prop del Polígon de La Valldan

Es publica la licitació d’una obra llargament reclamada per l’ACEB i els empresaris del Polígon

L’ACEB es congratula de que s’hagi fet un pas endavant en l’estesa de la fibra òptica al Polígon Industrial de La Valldan, una obra llargament esperada i reclamada per l’ACEB, la Comissió TICBerguedà i l’Associació del propietaris de parcel•les del mateix polígon.

El desplegament de banda ampla és una necessitat que des de fa uns quants anys vam considerar estratègica per la promoció econòmica de la comarca, és així com des del 2010 no hem deixat de reclamar i demanar-la com a prioritat a tots els càrrecs institucionals i entitats que ens han visitat. Podeu veure l'històric de les nostres activitats en aquest sentit a l'article "La fibra òptica al Berguedà, quan?".

Esperem que aquesta obra que s’ha de finalitzar el 2014 afavoreixi la comunicació de les empreses del Berguedà i que properament es puguin anar afegint altres empreses i centres productius mancats d’un servei de comunicació òptim pel seu desenvolupament.

Des de l’ACEB es seguirà reclamant els assumptes estratègics importants per les empreses del Berguedà, com ara un nou cicle d’FP agroalimentari adaptat a les necessitats professionals de la comarca o la millora dels serveis públics adreçats a les empreses, entre altres.

Segons l’anunci de licitació de les obres, per import màxim de 418.000 € publicat al Diari Oficial de la Generalitat el 20 de setembre, les ofertes es podran presentar fins el 16 d’octubre. Un cop feta l’adjudicació, el termini màxim d’obres serà de 7 mesos. És a dir, si tot segueix segons el previst, la fibra òptica estarà instal•lada al Polígon al juny del 2014.