L’ACEB adapta la seva oferta formativa i ofereix cursos en modalitat online

Des de l’entitat també s’han organitzat deu webinars de temàtiques diverses als quals hi han assistit un total de 718 empreses i professionals autònoms

L’Associació comarcal d’empresaris del Berguedà (ACEB) ha adaptat des del mes de març la seva oferta formativa prevista en modalitat presencial per a impartir-la en modalitat telemàtica.

Els cursos inclosos en els programes de formació contínua s’han impartit en modalitat online mitjançant videoconferències i un Campus Virtual, de manera que cada participant ha pogut accedir als continguts del curs i seguir la seva formació segons la seva disponibilitat. D’aquesta manera, els alumnes s’han pogut seguir formant des de casa amb la mateixa garantia de qualitat. En total, s’han realitzat sis cursos de formació subvencionada online de diferents sectors i/o àrees de treball com, per exemple, eines TIC, idiomes, salut, comptabilitat i administració o desenvolupament personal.

A més a més, des del mes de gener fins aquest mes de juliol s’han realitzat un total de 14 accions formatives el que suposa un total de 324 hores de formació i 186 persones formades a través de l’ACEB. Cada curs ha tingut una mitjana de 25 hores i 14 alumnes.

A partir del mes de setembre es continuarà amb la formació online i els cursos que ho requereixin s’impartiran de forma presencial a les instal·lacions de l’ACEB amb totes les mesures de seguretat necessàries per a alumnes i professors amb un màxim de 15 alumes per curs.

L’oferta formativa dirigida a autònoms, persones treballadores i desocupades impulsada aquest 2020 ha inclòs accions, tant de caràcter sectorial com transversal. La formació contínua té per objecte oferir-los una formació que atengui els requeriments de productivitat i competitivitat de les empreses, les necessitats d’adaptació als canvis en el sistema productiu i les possibilitats de promoció professional i desenvolupament personal dels treballadors, de manera que els capaciti per a l’exercici qualificat de les diferents professions i els permeti millorar la seva ocupabilitat.

Aquests cursos són totalment subvencionats pel Consorci de Formació Contínua de Catalunya i s’adrecen preferentment a persones treballadores. S’han realitzat amb la col•laboració de la Fundació Paco Puerto, la Patronal Metal•lúrgica de la Catalunya Central (UPM), l’Escola Jaume Viladoms i la Unió Intersectorial del Ripollès (UIER). Cap d’aquestes formacions implica cost per l’alumnat, ja que estan subvencionades pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i tenen el cofinançament del Ministerio de Empleo y Seguridad Social i del Fons Social Europeu.

Durant el mes d’abril, també es va realitzar online el curs bonificable de Prevenció de riscos laborals i coronavirus en col·laboració amb BTC Centre d’Estudis Superiors. El curs oferia coneixements bàsics sobre les característiques i l’abast de la malaltia, així com sobre les accions a emprendre en cas d’infecció i les mesures preventives que cal aplicar en l’àmbit personal i laboral.

D’altra banda, el desembre de 2019 es va iniciar de manera presencial el Curs amb Certificat de Professionalitat Nivell 2 d’Activitats Administratives en la Relació amb el Client. Aquest curs es va paralitzar el passat 13 de març per l'estat d'alarma i s’ha reprès aquest mes de juliol a través de teleformació i eines telemàtiques a les quals l’alumnat es connecta i pot realitzar la formació tenint sempre el suport de la persona docent.

Aquest programa té com a finalitat la qualificació de persones a l’atur en el camp de l’administració i la gestió d’empreses per tal d’assolir un perfil administratiu polivalent per a pimes, mitjançant la metodologia de la simulació d’una empresa, reproduint situacions reals. Les persones que finalitzin el curs de 820 hores de durada amb 120 hores de pràctiques en empreses obtindran un Certificat de professionalitat de Nivell 2 (Activitats de Gestió Administrativa).

Els alumnes es converteixen en un dels professionals més sol·licitats en qualsevol empresa o entitat del sector privat o públic, principalment en departaments comercials, de compres i / o magatzem, o en un servei de recepció, registre, atenció de reclamacions o atenció postvenda. Aquesta formació està subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i el Servei Públic d'Ocupació Estatal.

Finalment, des de l’entitat també s’han organitzat un total de 10 webinars de temàtiques diverses per donar informació, eines i també resoldre dubtes sobre diferents subvencions i ajudes a empreses, treballadors i professionals autònoms. La majoria d’ells s’han organitzat en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, en concret amb el Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Departament d’Empresa i Coneixement, el Departament de Treball, el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya, i ACCIÓ, l’Agència per la Competitivitat de l'Empresa.

També s’han realitzat webinars amb el suport i col·laboració la Farmàcia Maria Cosp, l’empresa VeterBerga, l’Associació d’Agroturisme del Berguedà, Berga Comercial, l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, la consultora Ariadna Herrada de la Càpsula Solucions i el psicòleg Joan Amorós de Desconnexions.

Un total de 718 empreses, treballadors i professionals autònoms del Berguedà, l'Anoia, el Bages i Osona han seguit els webinars organitzats per l’associació, el què significa una mitjana 72 assistents per webinar.

1. Com tornar a la feina de manera segura amb la farmacèutica Maria Cosp
2. Com s’estan adaptant les empreses alemanyes a la crisi de la COVID-19 amb Maria Kapretz, Delegada del Govern de la Generalitat de Catalunya a Alemanya
3. Els nous incentius de Comerç, Artesania i Moda amb la Cap de l'Àrea de Comerç del Consorci de Comerç Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya, Marta Raurell i la directora dels Serveis Territorials d'Empresa i Coneixement a la Catalunya Central, Bàrbara Minoves. En col•laboració amb Berga Comercial
4. Taller no et Rendeixis amb Joan Amorós de Desconnexions- ACEBsuma
5. La consellera d'Empresa i Coneixement, Hble. Sra. Àngels Chacón, es reuneix amb el teixit empresarial del Berguedà
6. Neteja i desinfecció de les cases de turisme rural amb l’empresa VeterBerga en col·laboració amb l’Associació d’Agorturisme del Berguedà
7. El Secretari General de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, es reuneix amb el teixit empresarial del Berguedà
8. Explicacions tècniques sobre els ajuts per a micro i petites empreses del sector industrial i de serveis a la producció amb el subdirector de la sub-direcció general d’Inversió Industrial de la Direcció General d’Indústria, Jordi Carbonell
9. Com afrontar el Teletreball i no morir en l’intent amb Ariadna Herrada de la Càpsula Solucions- ACEBsuma
10. ProACCIÓ 4.0, el programa d’ajuts i serveis 4.0 per a pimes. Amb la Directora General d’Indústria, la Sra. Matilde Villarroya, el Director de l’Àrea Estratègica de la Seguretat i Agència de Ciberseguretat de Catalunya, el Sr.Tomas Roy, i el Coordinador d’Indústria 4.0 a ACCIÓ.