Visió de l’ACEB per a la reactivació econòmica del Berguedà

Des de l’Associació Comarcal Empresaris Berguedà (ACEB) hem elaborat el document Visió de l’ACEB per a la reactivació econòmica del Berguedà per inspirar les accions particulars i col·lectives pel futur de la comarca.

La Junta Directiva de l’ACEB ha realitzat aquest treball, sota la direcció d’Albert Vilardaga, per presentar el model de recuperació i procés col·lectiu que defensa l’associació.

Algunes de les accions s’han de desenvolupar en el molt curt termini, especialment totes aquelles vinculades a la reactivació del consum, l’activitat o la liquiditat. Altres, més enfocades en el mig termini, no només han de formar part del paquet de mesures de xoc de la crisi causada pel COVID19 sinó de l’estratègia de competitivitat del territori (2021-2025). Han de ser accions pràctiques, que siguin una realitat amb resultats visibles (i mesurables) quan abans millor.

L’ACEB posa aquesta proposta a disposició de tots els agents socials i econòmics amb l’objectiu de:

  • Definir els elements claus per la competitivitat present i futura del Berguedà.
  • Acordar les accions polítiques d’entorn necessàries per a l’interès general.
  • Concretar un model de seguiment i governança comú (públic-privat o privat-públic) per aconseguir la màxima eficiència i exigència dels recursos per complir els reptes acordats.