L’ACEB se suma a les reivindicacions per millorar la situació del sector empresarial durant la pandèmia

L’associació s’adhereix al manifest de Foment del Treball i Pimec que reclama a les administracions públiques que s’escolti la veu de l’empresariat

L’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà (ACEB) s’ha adherit al manifest #RESCATXPIMES #RESCATXAUTÒNOMS impulsat per Foment del Treball i Pimec. Les patronals demanen a les administracions públiques que escoltin la seva veu per buscar conjuntament les millors opcions i els recursos necessaris per garantir la viabilitat empresarial en la situació de pandèmia mundial de la Covid-19 que viuen des de fa mesos per evitar el tancament dels negocis i la pèrdua de llocs de treball.

Gairebé un any després de l’inici de la pandèmia de la Covid-19 i després de tres mesos de confinament domiciliari i múltiples restriccions, les empreses i els autònoms afronten una nova etapa de tancament administratiu d’una àmplia majoria d’activitats. Aquestes noves restriccions afecten principalment les petites i mitjanes empreses i els autònoms de molt diversos sectors.

En aquest manifest, al qual s’ha adherit l’ACEB, Foment del Treball i Pimec demanen responsabilitat als governants i que garanteixin una mínima viabilitat de l’activitat econòmica. Entre altres peticions, volen que les decisions de tancament o restricció de les activitats empresarials es facin amb suficient antelació i siguin consultades amb les entitats més representatives dels sectors en qüestió per evitar pèrdues majors. També demanen que a les reunions del PROCICAT s’hi afegeixin representants del Departament d’Empresa i Coneixement i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, per l’afectació directa als sectors als quals representen.

A més a més, també fan referència a la necessitat que tenen les empreses, sobretot les més petites, i els autònoms, de rebre compensacions ràpides, directes i suficients per al perjudici causat per les restriccions o pels tancaments; així com a la presa de decisions que comportin bonificacions a nivell fiscal i financer.

Més enllà de la demanda d’ajudes directes, el sector vol reobrir els seus negocis i és per això que reclama que les autoritats sanitàries apliquin mesures per protegir la salut pública com l’ús massiu dels testos ràpids d’antígens per detectar la Covid-19 o l’aplicació de sistemes avançats de rastreig i control dels contagis.

L’ACEB es posiciona al costat de totes aquestes reivindicacions que han de suposar una injecció per fer més suportable el dia a dia dels autònoms i empresaris que l’associació representa. A més a més, aquestes demandes encaixen perfectament amb l’Eix 0 de la #VisióACEB per a la reactivació econòmica de la comarca. És a dir, són propostes a curt termini per parar el nefast impacte que ha suposat per al sector empresarial la situació de pandèmia i les restriccions que se n’han derivat, que també han afectat molt negativament al Berguedà i als seus motors econòmics.