“No ens hem d’aturar aquí, cal continuar treballant per conservar i millorar el polígon de la Valldan”

El president de l’ACEB, Josep Maria Serarols, celebra la finalització de les obres a l’espai industrial, les més importants des de la seva construcció

Representants de l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà (ACEB) han assistit aquest dimarts a la visita de les obres del polígon de la Valldan, l’actuació més important que s’ha fet a l’espai industrial des de la seva creació als anys 70 impulsada per l’Ajuntament de Berga i amb el finançament de la Diputació de Barcelona, a través del pla de millora dels polígons industrials de Catalunya. 

Les obres, valorades en més d’1,2 milions d’euros, han consistit en la millora de les infraestructures i els serveis del polígon, amb la reurbanització completa de dos trams dels carrers camí de Garreta i Germans Farguell. Concretament, s’ha realitzat una renovació completa de la calçada, les voreres, aparcaments i enjardinament de les zones verdes. També s’han efectuat els treballs de sectorització de la xarxa d’abastament d’aigua potable, així com el desplegament de la xarxa d’aigua calenta procedent de la central de biomassa, la canalització de la fibra òptica, l’adequació d’un vial per a vianants i bicicletes, entre d’altres. Unes actuacions que se sumen a la reurbanització del camí de Can Ballús, que també forma part del projecte. 

L’ACEB celebra que finalment s’hagi intervingut “d’una manera seriosa” al polígon de la Valldan. “Avui per avui, és el gran polígon de la comarca amb més d’un centenar d’empreses i prop d’un miler de treballadors i té un impacte transcendental a Berga i a la resta de la comarca”, ha assegurat el president de l’ACEB Josep Maria Serarols, que ha felicitat a l’Ajuntament de Berga l’impuls del projecte, subvencionat per la Diputació de Barcelona. 

Per altra banda, ha recordat que “la ciutat no pot estar d’esquena al polígon, n’ha de tenir especial cura, i això no ha passat. Durant dècades no s’hi ha invertit, fins ara que s’hi ha fet l’actuació de més envergadura des de la seva construcció a la dècada dels 70 del segle passat”. 

“No ens hem d’aturar aquí. La intenció de tots els agents públics i privats hauria de ser la de continuar amb la millora del manteniment i conservació del polígon de la Valldan, així com dels seus serveis i la constant remodelació de l’espai “tan bon punt sorgeixin noves oportunitats”, ha afirmat Serarols Tal i com contempla la #VisióACEB, cal treballar un pla per a la dignificació i modernització de tots els Polígons d’Activitat Econòmica del Berguedà amb la creació d’una marca industrial comarcal conjunta per situar el Berguedà al mapa industrial.

 

LA NOTÍCIA ALS MITJANS