Èxit de participació a la primera trobada empresarial

Iniciativa inèdita al Berguedà que ha afavorit els contactes comercials i ha posat en comú les problemàtiques i oportunitats de cada sector

La primera edició de la trobada empresarial entre el Principat d’Andorra, el Ripollès i el Berguedà ha comptat amb 53 participants provinents de 40 empreses

Es tracta d’una iniciativa inèdita al Berguedà que neix de la necessitat de promocionar l’activitat econòmica, que ha afavorit els contactes comercials entre els participants i ha posat en comú les problemàtiques i oportunitats de cada sector.

Pere Augé vicepresident executiu de la Comissió de Relacions internacionals i institucionals de la CEA, ha donat la benvinguda amb una síntesi de la reforma fiscal d'Andorra que facilita les relacions polítiques i econòmiques, permet l’homologació per evitar doble imposició i en definitiva liberalitza les inversions exteriors, fent d’Andorra un país no tan sols receptor de turisme sinó també atractiu per als negocis. Segons Josep Fígols president de l’ACEB aquest nou model fiscal és “una oportunitat perquè obre les portes a empreses estrangeres i al mateix temps permet que les empreses andorranes surtin a fora”.

A continuació les empreses s’han agrupat en tres taules sectorials; Indústria/Energia, Agroalimentària i Hostaleria/Turisme, on han presentat  la seva activitat, servei i/o producte i han posat en comú les problemàtiques de cada sector amb l’ajut d’un dinamitzador. Per posar punt i final a la trobada tots els participants s’han ajuntat en un pica-pica.

La trobada ha tingut lloc a la seu de l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà (ACEB) i s’ha organitzat conjuntament amb la Confederació Empresarial Andorrana (CEA) i la Unió Intersectorial Empresarial del Ripollès (UIER).