Oriol Junqueras dóna una visió realista però esperançadora del futur de Catalunya

En la seva visita al Berguedà, el cap del principal partit de l’oposició al Parlament de Catalunya ha fet un anàlisi del context econòmic, social i polític

Com es desprén de la seva trajectòria política Oriol Junqueras és una persona que ha treballat des de la base passant pels diferents estadis de l’administració, fet que li dóna una visió transversal i propera

De l’àmbit municipal a la visió global europea, el 2003 esdevingué alcalde de Sant Vicenç dels Horts després d'anys de treball, del 2009 al 2011 va ser parlamentari europeu i actualment és president d'ERC.

A la reunió prèvia a la xerrada que va tenir amb els empresaris, se li va plantejar temes que són prioritaris per desencallar l'economia del Berguedà: la E-9/C-16, el desplegament de la fibra òptica al Polígon de La Valldan, la necessitat de portar més formació superior a la comarca per evitar la fuga de talent que de sempre ha existit, però que s'accentua darrerament.

Oriol Junqueras, que actualment fa de 2-3 meetings a la setmana (de fet comenta que en fa més ara que en campanya electoral), va traslladar al públic, des d'una visió realista, els temes que s'havien tractat a la reunió i va fer anàlisi de la situació econòmica de Catalunya. Va destacar el turisme, les exportacions i la captació d'inversió estrangera com a sectors que funcionen bé, tambe algunes àrees de la recerca i investigació, tot i que per Junqueras això no s'ha traduït per ara en una millora de l'ocupació ja que són sectors que tenen poca mà d'obra. Els sectors que pateixen ara són els que tenen molts treballadors.

També es va parlar de la independència de Catalunya, Junqueras va exposar d'una manera didàctica (és professor a la Universitat Autònoma de Barcelona) els números de l'espoli fiscal, i el que pot sortir guanyant Catalunya si s'independitza.

Emissió de la xerrada per Televisió del Berguedà

Televisió del Berguedà emetrà la xerrada el divendres 21 de juny a les 22:20 h, dissabte 22 a les 11 h i a les 22 hores, diumenge 23 a les 15 i a les 23 hores. També ho emetrà al llarg de la setmana del 24 de juny.

Podeu veure el vídeo a l'enllaç: