El dossier econòmic de l'ACEB

Serà la base per al debat del Fòrum econòmic del Berguedà, el 12 de desembre a les 19 h

Nicolás Viso, David Font, Josep Ginesta, Sergi Roca, Antoni Biarnés i Anna Maria Guijarro debatran a la 3a edició del Fòrum econòmic els temes del dossier que ha presentat avui l'ACEB

Es tracta d'un recull d’indicadors socioeconòmics estructurats en diferents àmbits significatius per a l'ACEB alhora de valorar l’estat de l’economia: l’activitat econòmica, el turisme, l’atur, la formació, la fuga de talent i les infraestructures.

El dossier conté xifres i estadístiques que sintetitzen i prenen el pols al Berguedà. Moltes dades no són positives, algunes fins i tot són preocupants: tenim un índex d’atur dels més elevats, el PIB per habitant és el més baix de tots, tan sols un 12% de la població té estudis universitaris i a més una fuga de talent colpidora.

L'ACEB no vol en cap cas quedar-se amb la visió negativa sinó tot el contrari. Ens proposem generar debat i anàlisi a partir de les dades recollides, amb la intenció que sorgeixin propostes de millora i una definició clara del nostre objectiu com a comarca.

Llegiu la notícia de Ràdio Berga clicant AQUÍ

Descarregueu-vos el dossier clicant AQUÍ