L'ACEB promou la competència digital entre les persones de la comarca

Per tal de continuar millorant el nivell d’alfabetització digital, des de l’Associació s'han programat noves accions formatives pel proper any 2018.

Un total de 72 persones s’han examinat en el darrer any i mig per l’obtenció del certificat ACTIC a l’Associació comarcal d’empresaris del Berguedà. A part de centre col·laborador ACTIC, l’ACEB també imparteix la formació necessària per a l’obtenció de les certificacions. Durant el novembre 2017, 15 persones s’han preparat per l’examen ACTIC nivell 2, amb la programació de formació de l’associació d’empresaris.

oficines exterior acebL’ACTIC, ‘acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació’, és una certificació acreditativa de la competència digital, entesa com la combinació de coneixements, habilitats i actituds en l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), i que pot realitzar qualsevol persona de més de 16 anys.

Les persones que superen satisfactòriament la prova obtenen un certificat que emet la Generalitat de Catalunya, i que els possibilita acreditar un determinat nivell (1, 2 o 3) de competències en TIC davant de qualsevol empresa o administració. En aquest cas, de les 72 persones presentades, més de la meitat han optat al nivell mitjà, en segon lloc al nivell avançat i per últim al nivell bàsic. 

Amb l’objectiu de continuar millorant el grau de competència digital de les persones, l’associació d’empresaris té programats cursos que milloren a les competències TIC durant el proper any 2018.