Modernització de les cases de turisme rural, jornada tècnica amb èxit de participació a l'Aceb

Una jornada tècnica promoguda des de l’Aceb, dona resposta a una necessitat d’un sector amb futur i conscient que cal innovar.

Amb l’objectiu de mantenir l’alt nivell de qualitat que tenen les cases de turisme rural del Berguedà s’ha dut a terme el 24 de gener 2018 la jornada Modernització de les cases de turisme rural, fruit de la detecció d’una necessitat del sector i de la bona entesa entre  l’Associació d’Agroturisme del Berguedà, l’Escola Agrària del Solsonès i  l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà.

La jornada s’ha realitzat a les instal·lacions de l’Aceb el dimecres 24 de gener, i tots els organitzadors en destaquen el gran èxit de participació i l’elevat interès que han mostrat els participants.

L’acte presentat per Montserrat Giné, cap de l’Oficina Comarcal del DARP al Berguedà, ha tingut com a convidats l’arquitecte Ton Fontdevila, i l’interiorista Albert Rosselló, ambdós professionals del  territori amb un gran bagatge i coneixement de la zona on ja hi han fet diversos projectes, fet que els ha permès transmetre el seu saber fer i aportar un gran valor i coneixement als assistents.

Durant la jornada els ponents han compartit idees, pautes, consells pràctics, exemples de projectes, tendències i la seva visió experta a l’hora d’enfocar les millores, tenint en compte que cada casa rural té unes particularitats diferents i que no es pot donar una única recepta màgica per tothom. Entre els assistents també s’ha produït un interessant intercanvi d’opinions i s’han fet contactes.

L’interiorista Albert Rosselló ha destacat com a molt positiu “el fet que hi hagi tant d’interès en professionalitzar i mantenir al dia el turisme rural”.

Jordi Pellicer, President de l’Associació d’Agroturisme del Berguedà, destaca “la professionalitat del sector, la qualitat, i el gran interès que la jornada ha generat”, indicant que “és un sector amb futur”. Ha explicat que “els propietaris de cada casa hi han de donar el seu toc personal, hi ha mercat per tothom, i és bo que el caràcter dels propietaris i de la casa també marquin una mica”.

Josep Fígols, President de l’Aceb, destaca que “la jornada s’ha pogut realitzar gràcies a la cooperació entre les dues associacions i l’Escola Agrària del Solsonès, la necessitat de coneixement tècnic especialitzat dins el sector i la bona sintonia entre les tres organitzacions” i posa en valor la importància del fet que “els convidats són professionals d’aquí, bons coneixedors de la zona i del sector”.