Empreses berguedanes s’entrevisten a l’Aceb amb la Directora Trade de l’Oficina Exterior de Comerç i Inversions d’ACCIÓ a París

Empreses interessades en el mercat francès valoren la possibilitat d’obrir-hi mercat amb acompanyament i suport institucional.

Diferents empreses del Berguedà del sector industrial i enginyeries, s’han entrevistat aquest dimarts 10 d’abril a l’oficina de l’Associació comarcal d’empresaris del Berguedà, amb la Directora Trade de l’Oficina Exterior de Comerç i Inversions d’ACCIÓ a París, Carole Egea; la delegada d’ACCIÓ a la Catalunya central, Laura Sobrevias; i Mireia Llobet, Coordinadora Geogràfica d’EMEA d’ACCIÓ, per valorar una possible introducció al mercat francès.

Aquesta acció s’emmarca en el programa d’internacionalització PIRINEU GLOBAL impulsat per l’Associació comarcal d’empresaris del Berguedà amb l’objectiu d’oferir serveis a les empreses interessades o que s’hagin iniciat en el comerç exterior, i compta amb la col·laboració d’ACCIÓ, l’agència per la competitivitat de l'empresa de la Generalitat de Catalunya.

El mercat francès, un mercat exigent però amb possibilitats

Segons ha destacat Carole Egea, “França és el primer soci històric comercial de Catalunya per diversos motius com la proximitat geogràfica i cultures de negoci semblants. Representa un mercat important, estable, madur. És un mercat exigent i les oportunitats de les empreses catalanes es troben a llarg termini, si les empreses fan una bona prospecció”.

Egea afegeix “el context és favorable al foment de negocis, ja que el mercat francès presenta bons indicadors de creixement, superiors als d’anys anteriors, i en perspectiva de la preparació dels jocs olímpics del 2024 a París”.

Els empresaris per la seva part han valorat la possibilitat d’obrir-se al mercat de França amb acompanyament expert, amb ajuda en la recerca de clients potencials sota el paraigües de la marca Catalunya i d’ACCIÓ, valorant per sobre de tot el fet de tenir accés a coneixement, recursos i oportunitats, sense els quals seria molt complicat d’entrar-hi. Entre els fets que poden preocupar-los comenten el tema de l’idioma, i la capacitat de seguiment de la prospecció de mercat.

Algunes de les empreses entrevistades ja tenen clients a França sense haver-los anat a buscar confirmant la idea que estem davant d’un mercat natural per proximitat, amb oportunitats per la relació qualitat preu, i pel fet que França és un soci comercial històric en exportacions.