Presentem la segona edició del catàleg de productes agroalimentaris del Berguedà Destacats

La segona edició del catàleg de productes agroalimentaris del Berguedà amplia el nombre de productors, arribant als 44, i es trobarà a les cases de turisme rural i als càmpings de la comarca.

Us presentem la 2a edició del catàleg de productes agroalimentaris del Berguedà.  Aquesta ampliació té com a objectiu crear i consolidar un nou canal de venda directa pels productes agroalimentaris locals a través dels clients que pernocten a les cases de turisme rural i càmpings de la comarca. Es tracta d’una iniciativa conjunta impulsada per l’Ajuntament de Gironella, l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà i l’Associació d’Agroturisme del Berguedà, amb el suport de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona. La iniciativa va néixer l’any passat per impulsar un nou canal comercial entre els productors alimentaris locals i comarcals i el sector turístic. L’objectiu és que els visitants de la comarca coneguin també els productors i aliments característics d’aquesta. Per aquesta nova edició del Catàleg de productes agroalimentaris del Berguedà, tenim una cobertura en 20 productors més, que aporten 20 productes nous al catàleg, amb una edició de 6.000 exemplars a distribuir entre les cases de turisme rural i els càmpings de la comarca

Aquesta iniciativa està vinculada a la Xarxa Productes de la Terra, una agrupació voluntària de 12 ens locals d’àmbit supramunicipal impulsada per la Diputació de Barcelona que agrupa més d’un miler d’empreses productores i elaboradores de productes alimentaris de qualitat de la demarcació de Barcelona. L’objectiu principal de la Xarxa és enfortir aquest teixit empresarial, per tal que les empreses siguin més competitives i sostenibles, i els territoris més atractius i de qualitat.

Els quaranta-cinc productes oferts en aquesta segona edició són de gran qualitat. Tots estan produïts, fabricats i es poden comprar al Berguedà, alguns dels quals tenen la categoria de producte singular de la comarca, com el blat de moro escairat. Dins d’aquest segon treball i anàlisi de camp del catàleg ampliat, hem aprofitat per realitzar una actualització dels productors que van participar en el primer catàleg.

Per últim, el catàleg també ressenya les fires i mostres vinculades als productes alimentaris de proximitat que es fan a la comarca al llarg l’any, i els quatre productes singulars del Berguedà que ens diferencien iens identifiquen com a territori. 

Podeu consultar i descarregar el catàleg aquí.