El teixit empresarial del Berguedà reclama a les administracions locals mesures econòmiques urgents per fer front a l’impacte del COVID-19 Destacats

Les entitats i agrupacions comercials, industrials i empresarials de la comarca, liderades per l’ASSOCIACIÓ COMARCAL D’EMPRESARIS DEL BERGUEDÀ (ACEB), s’han adreçat conjuntament als ajuntaments i al Consell Comarcal del Berguedà per reclamar mesures econòmiques urgents per superar l’impacte del COVID-19. L’objectiu és que les administracions locals emprenguin totes les mesures que estan al seu abast per pal•liar els efectes que el COVID-19 està tenint en el teixit industrial, empresarial i comercial de la comarca.

En la línia del que estan aplicant diversos ajuntaments del país s’han proposat les següents sis mesures que es poden implantar per ajudar el teixit empresarial local mentre duri l’estat d’alarma:

1. Condonar els pagaments de tots els impostos fins que hagi passat la situació de pandèmia i parada de l’activitat i es doni temps a normalitzar l'activitat.
2. Eximir el pagament de les taxes de residus i de terrasses, per a totes les activitats que acreditin que han paralitzat la seva activitat en els centres de treball (inclou a totes les empreses que han pres mesures alternatives de teletreball i que, per tant, no generen residus en els centres de treball) durant el temps de parada de l’activitat.
3. Avançament del pagament de les factures pendents a proveïdors de l’Ajuntament.
4. Subvencionar l’IAE de les empreses que acreditin que han hagut de paralitzar la seva activitat.
5. Subvencionar l’IBI de les empreses que acreditin que han hagut de paralitzar la seva activitat.
6. Subvencionar l’IBI dels propietaris de finques arrendades que acreditin que han fet una moratòria en el cobrament de les rendes.

Les entitats exigeixen que les propostes siguin analitzades al més alt nivell i proposen que es presenti als propers plens municipals i comarcal per tal que sigui debatuda i votada pels seus membres. Des de les associacions, creuen que una situació d’emergència com la que estem vivint requereix d’un compromís de tots els regidors, regidores, consellers i conselleres.

Entitats i associacions de la comarca que exigeixen accions urgents i extraordinàries per fer front a l'impacte econòmic i ajudar el teixit empresarial:

ASSOCIACIÓ COMARCAL D’EMPRESARIS DEL BERGUEDÀ (ACEB), Associació d’Agroturisme del Berguedà, Associació d’Hostaleria i Turisme del Berguedà, Associació de Comerciants de Casserres, Associació de Comerciants i Empresaris de Bagà, Associació de Propietaris de parcel•les del Polígon Industrial de la Valldan, Cambra de Comerç de Barcelona – Delegació del Berguedà, Unió de Botiguers i Comerciants de Berga, Unió de Botiguers i Comerciants de Gironella, Unió de Botiguers i Comerciants de Puig-reig, Unió de Comerciants i Botiguers de Cal Rosal – Olvan.