Els empresaris del Berguedà es reuneixen amb l'Ajuntament de Berga per tractar la segona fase del projecte de millora del Polígon Industrial de la Valldan

Aquest mes d’agost l'Ajuntament de Berga traurà a licitació la segona fase del projecte de millora del Polígon de la Valldan. Aquest dimecres, els empresaris del Berguedà s’han reunit amb l’ajuntament per identificar els punts que requereixen arreglar-se en aquesta propera fase d'obres. 

A la reunió hi ha assistit el president de l'Associació comarcal d'Empresaris del Berguedà, Josep Maria Serarols, el president de l'Associació de propietaris de parcel·les del Polígon Industrial de la Valldan, Miquel Canal, i el membre de la junta, Joan Corominas. També hi han assistit els membres de la Taula de la Construcció, Rosa Prat i Joan Hernando, i la gerent de l'ACEB, Neus Piniella. Per part de l'Ajuntament de Berga, hi ha assistit el regidor d’Urbanisme, Via pública, Habitatge, Obres i Servei, Aleix Serra i l'arquitecte municipal, Pere Claret. 

El mes de febrer, l’Ajuntament de Berga va iniciar les obres de millora d’un tram del Camí de Can Ballús del Polígon de la Valldan que corresponia a la primera fase de les obres. Les obres d'aquesta primera fase van finalitzar el mes de maig. Concretament, s'ha dut a terme una reordenació completa de l'encreuament amb el Camí de Garreta, la renovació total de les voreres i paviments de les calçades, l'adequació de les àrees d'aparcament situades al costat sud del carrer, l'enjardinament, la plantació d'arbrat, la instal·lació d'un sistema de reg, l'adequació de l'enllumenat a la zona d'aparcaments i la instal·lació d'un punt de recàrrega per a dos vehicles elèctrics. En aquest sentit, els empresaris del polígon han traslladat a l'ajuntament la satisfacció de les empreses de la zona respecte a les obres. 

Durant la reunió, des de l’ajuntament s’ha explicat el projecte i s’han analitzat els plànols. Des de les entitats s’han pogut identificar les principals necessitats i s’han fet un seguit d’indicacions relacionades amb la situació dels arbres, les amplades de les voreres i carreteres, les direccions viàries de circulació i les senyalitzacions, tant horitzontals a com verticals, que s’han de marcar. 

La segona fase del projecte està aprovada sense al·legacions, la publicació de la licitació es farà aquest mes d’agost i suposarà una inversió d'aproximadament 1 milió d'euros. Està previst que les obres comencin a la tardor, que tinguin una durada de cinc mesos, i que acabin a la primavera del 2021. Des de les associacions s’ha insistit en la necessitat de fer un seguiment exhaustiu de l’evolució de les obres per assegurar que es compleixen tots els terminis establerts. 

D’altra banda, també s’ha reclamat a l'ajuntament el manteniment de les zones verdes, ja que es considera que aportaria qualitat al polígon. Des del consistori s’ha explicat que aquest és un punt pendent i que pròximament es convocaran noves places de jardineria. Des de la Taula de la Construcció s’ha proposat la licitació del manteniment del polígon marcant unes pautes concretes perquè es pugui oferir un servei més competitiu.

Aquestes obres formen part del projecte presentat per l'Ajuntament de Berga al Programa complementari de modernització de polígons en el marc del Pla Xarxa de Governs Locals 2016-2019 per millorar la qualitat dels polígons de la demarcació de Barcelona. L'avantprojecte va obtenir una subvenció d'1 milió d'euros de la Diputació de Barcelona i incloïa 9 actuacions que serviran per impulsar la millora de les infraestructures i els serveis del polígon construït durant els anys 70.