L’ACEB aposta amb força per la formació online

La patronal continua oferint formació a través d’una aula virtual per donar resposta a les necessitats de les empreses i professionals del territori adaptant-se així a la situació actual

L’Associació comarcal d’empresaris del Berguedà comença el mes de setembre apostant per la formació online subvencionada, amb una programació que s’estendrà fins a la fi de 2020 adaptant-se en tot moment a les necessitats derivades de la difícil situació provocada per la COVID-19.

Quant a habilitats, en l’àmbit del comerç, s’impartirà el curs Com augmentar les teves vendes en època de COVID-19?, per aprendre tècniques efectives de negociació comercial. Davant el panorama socioeconòmic i els canvis en els hàbits de consum, aquesta formació també se centrarà en com les empreses han d’enfocar la gestió del màrqueting digital.

En l’àmbit d’administració, es durà a terme una formació d’Anàlisi i Control de Costos per aquelles persones que ja tinguin nocions bàsiques de comptabilitat i vulguin ampliar els coneixements del control de costos en la gestió empresarial.

D’altra banda, també s’oferiran altres propostes per al cos i la ment destinades a la salut de la persona i al seu creixement. En aquest sentit, s’impartirà formació en Tècniques de Relaxació i Eines de Coaching (nivell I i II).

Bona part d’aquesta nova programació s’impartirà en modalitat online mitjançant videoconferències i una aula virtual, de manera que cada participant podrà accedir als continguts del curs i seguir la seva formació segons la seva disponibilitat. El professorat expert impartirà la formació en streaming  i podrà interactuar amb l'alumnat per resoldre dubtes. D’aquesta manera, els alumnes es poden seguir formant des de casa amb la mateixa garantia de qualitat.

De fet, el mes de març l’entitat ja va adaptar tota l’oferta formativa presencial per impartir-la en modalitat telemàtica. Fins al  mes de juliol es van realitzar sis cursos de formació subvencionada online de diferents sectors i/o àrees de treball com eines TIC, idiomes, salut, comptabilitat i administració o desenvolupament personal. Així, la patronal segueix adaptant-se a les necessitats derivades de la complexa situació que està provocant la crisi sanitària de la COVID-19.

La formació que ofereix l’ACEB sorgeix de les necessitats que plantegen les empreses del Berguedà, a més de les tendències que l’associació considera d’importància estratègica per augmentar la qualificació i ocupabilitat de les persones treballadores i la competitivitat de les empreses.

Així, des del mes de gener fins al mes de juliol es van realitzar un total de 14 accions formatives, el que suposa un total de 324 hores de formació i 186 persones formades a través de l’ACEB. Cada curs ha tingut una mitjana de 25 hores i 14 alumnes.

El llistat complet dels pròxims cursos es pot consultar en aquest enllaç. Per inscripcions i més informació, podeu contactar amb l’ACEB al correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o a la web www.aceb.cat.

D’altra banda, el desembre de 2019 es va iniciar de manera presencial el Curs amb Certificat de Professionalitat Nivell 2 d’Activitats Administratives en la Relació amb el Client. Aquest curs es va paralitzar el passat 13 de març per l'estat d'alarma i es va reprendre el mes de juliol a través de teleformació i eines telemàtiques a les quals l’alumnat es connecta i pot realitzar la formació tenint sempre el suport de la persona docent.

Aquest programa té com a finalitat la qualificació de persones a l’atur en el camp de l’administració i la gestió d’empreses per tal d’assolir un perfil administratiu polivalent per a pimes, mitjançant la metodologia de la simulació d’una empresa, reproduint situacions reals. Les persones que finalitzin el curs de 820 hores de durada amb 120 hores de pràctiques en empreses obtindran un Certificat de professionalitat de Nivell 2 (Activitats de Gestió Administrativa).

Finalment, aquest 2020 també s’han organitzat des de l’entitat un total de 10 webinars de temàtiques diverses per donar informació, eines i també resoldre dubtes sobre diferents subvencions i ajudes a empreses, treballadors i professionals autònoms. La majoria d’ells s’han organitzat en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, en concret amb el Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Departament d’Empresa i Coneixement, el Departament de Treball, el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya, i ACCIÓ, l’Agència per la Competitivitat de l'Empresa.

També s’han realitzat webinars amb el suport i col·laboració la Farmàcia Maria Cosp, l’empresa VeterBerga, l’Associació d’Agroturisme del Berguedà, Berga Comercial, l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, la consultora Ariadna Herrada de la Càpsula Solucions i el psicòleg Joan Amorós de Desconnexions.

Un total de 720 empreses, professionals autònoms i particulars han seguit els webinars organitzats per l’associació, el què suposa una mitjana 72 assistents per webinar.