El Fòrum Econòmic de la Catalunya Central fa un donatiu a Càritas Berguedà a través de l’ACEB

Els diners dels inscrits a través de la patronal berguedana s’han destinat al Programa de cobertura de necessitats bàsiques de Càritas del Berguedà

El Fòrum Econòmic de la Catalunya Central, a través de l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà (ACEB), ha fet efectiu el donatiu de la darrera edició solidària del Fòrum a Càritas Berguedà.

L’última trobada del Fòrum Econòmic de la Catalunya Central, celebrada al juliol, va adaptar-se a les restriccions marcades per la Generalitat de Catalunya i enlloc de celebrar-se de manera presencial, va esdevenir una trobada virtual. A més a més, aquesta edició va ser especial convertint-se en una jornada solidària, per respondre a la complexa situació social i econòmica que viu el país degut a la pandèmia de la Covid-19.

El cent per cent de les inscripcions dels participants a la sessió del passat juliol al Fòrum Econòmic de la Catalunya Central anaven destinats, en aquesta ocasió, a programes socials. Gràcies a un acord entre el Fòrum Econòmic de la Catalunya Central i l’ACEB, del qual en forma part, la totalitat dels diners de les inscripcions dels participants del Berguedà s’han destinat a un projecte de la comarca: al Programa de cobertura de necessitats bàsiques de Càritas Berguedà. Concretament, el col·lectiu ha donat 390 euros a l’entitat social berguedana. Aquests diners corresponen als diners de les inscripcions dels tretze participants berguedans (dels 152 totals) que van apuntar-se al Fòrum a través de l’ACEB. La resta de diners, 4.170 euros, corresponents als inscrits de la resta de la Catalunya Central, s’han destinat a d’altres projectes socials.

El Fòrum Econòmic de la Catalunya Central és una plataforma d'interrelació entre les institucions, entitats, empreses i personalitats que configuren la societat civil de la Catalunya Central i el seu entorn. El Fòrum promou tres sopars tertúlia a l'any, en els quals es promociona el debat sobre aspectes claus de la societat, com són l'economia, la innovació, les tecnologies, la globalització, la sostenibilitat o l'educació, entre d'altres. El tractament d'aquests temes busca sempre un enfocament altament tècnic i enriquidor i sempre des d'una vessant despolititzada. La darrera edició del Fòrum, tal i com s’ha esmentat, va convertir-se en una sessió virtual i a més, solidària.

Van protagonitzar les xerrades d’aquesta edició el Dr. Bonaventura Clotet, el Dr. José María Gay de Liébna, l'escriptora Najat Hachimi i el Dr. Albert Estiarte. Cada ponent va poder parlar, des del seu àmbit d'actuació, sobre la seva adaptació a la nova normalitat provocada per la pandèmia.