Lluís Foix: "Cal recuperar l'esforç i l'austeritat com a valors predominants"

El periodista i escriptor va posar el punt i final a l'Assemblea de socis de l'ACEB, el passat 25 de juny.

El periodista creu que cal recuperar l’esforç i l’austeritat com a valors predominants a la societat

En aquest sentit, a la conferència  “Barcelona i la Catalunya no metropolitana. Canvis i reptes” que va fer a la seu de l’ACEB en el marc de l’Assemblea general de socis, va destacar que estem en un moment òptim i encoratjador per fer un canvi de valors.

Ara bé, Foix no creu en l’austeritatque ve imposada per les retallades i que ens escanya”, sinó com una virtut que ens porti a créixer “com a societat, ja no per enriquir-se”.

Referint-se a la sortida de la crisi, per Foix "hem viscut temps més incerts que aquest, veníem de molt amunt i ara estem estancats. Tenim els instruments per sortir-ne però necessitarem esforç de tots els àmbits”.

A la xerrada va tenir ocasió de parlar de  “La marinada sempre arriba” el seu últim llibre que relata la seva infantesa i que encapçala la llista dels més venuts en el gènere de no-ficció. L’escriptor, que va créixer a un poble de no més de 1.000 habitants, va recordar el dia que va arribar a Barcelona com un batibull d’emocions i estrés. Però en aquests 40 anys “hi ha hagut un canvi abismal, i la localització d’una persona no és decisiva en el treball ni en la cultura”.

Lluís Foix a la imatge principal (esq.) i Josep Genescà, que va presentar i cloure l'acte.