En marxa la variada proposta de formació contínua 2018 de l'Aceb

Els cursos del 2018 estan pensats per la qualificació de perfils professionals i responen a les necessitats del mercat laboral.

L’Associació comarcal d’empresaris del Berguedà ha preparat una proposta formativa molt variada per aquest any 2018 d’acord amb les necessitats del mercat laboral del conjunt de serveis, comerços, i teixit empresarial de la comarca, que s’emmarca dins les mesures proposades en l’Estratègia Europea 2020 amb l’objectiu d’habilitar les persones per adquirir noves qualificacions i adaptar-se a les noves condicions i als canvis potencials de la seva carrera professional.

Les iniciatives de formació professional que ha iniciat l’Aceb s’adrecen a l’adquisició, millora i actualització permanent de les competències i qualificacions professionals, afavoreixen la formació al llarg de tota la vida de la població activa, i conjuguen les necessitats de les persones, les empreses, els territori i els sectors productius. La finalitat és impulsar i extendre entre les empreses i les persones treballadores, una formació orientada a la millora de l’ocupabilitat i la competitivitat empresarial. Els cursos s’adrecen tant a persones en actiu per a la seva formació contínua, com a persones desocupades.

Cada matí a l’ACEB s’imparteixen classes de Gestió administrativa i finacera del comerç internacional, un curs de 700 hores compost de diferents mòduls que es poden fer també per separat i que dota d’un certificat de professionalitat nivell 3, amb un mòdul de pràctiques en empreses exportadores de la zona. Marc Fernández, un dels formadors explica que “l’elevat nivell d’experiència, preparació prèvia i exigència que mostren els participants en aquest curs, fa que hagi de donar-lo al més alt nivell”, i es mostra convençut que “els serà un complement formatiu molt important”.

A les tardes s'han fet els cursos d’Aplicacions informàtiques per la gestió comercial, Anglès, Al·lèrgies i intoleràncies alimentàries i Mindfulness, Comptabilitat informatitzada (40h), Com reduir els costos (8h), Com parlar en públic (20h), i Tècniques de negociació (30h). I a l'abril comencen els cursos d'Atenció al client en el procés comercial (40h), Introducció al posicionament web o SEO (Gironella, 16h), Carretoners (24h), i Expert en la Llei Orgànica de Protecció de Dades (15h). Al maig s'inicia un curs d'Anglès A1b (75h), i Tècniques de relaxació (20h), Ergonomia i higiene postural (30h), Anàlisi i control de costos (25h Puig-reig) i Personal shopper (10h).

Durant tot l'any s'aniran fent aquests i altres cursos que conformen la proposta completa de l'Aceb per al 2018.

 

La majoria d’accions formatives tenen lloc a les aules de la seu de l’Aceb a la plaça Tarascon 8 de Berga, i algunes es fan en diferents poblacions del Berguedà per facilitar-ne l’accés a persones diferents, com el curs de Xarxes Socials que amb un horari compatible amb el d’establiments comercials, s’ha impartit a la Biblioteca de Gironella, o el Com reduir els costos, que s'ha realitzat a Puig-reig.

Tots els cursos programats són subvencionats a través del Consorci per a la Formació Contínua de la Generalitat de Catalunya a través del Servei d’Ocupació de Catalunya, per la qual cosa no tenen cap cost ni pels alumnes ni per les empreses. Alguns es realitzen en col·laboració amb la Fundació Paco Puerto (CCOO), amb IDFO (UGT), amb la Unió intersectorial empresarial del Ripollès, i amb l’Agència de desenvolupament del Berguedà.

La majoria de docents d’aquest any ja han impartit classes a l’Aceb en anteriors edicions i tots són professionals amb una gran experiència tant docent com específica dins dels dominis que imparteixen. Al 2017 es van realitzar una quinzena d’accions formatives en les que hi van participar unes 200 persones amb accions de caràcter tant sectorial com transversal.

Imma Lladó, que ha estat aprenent sobre mindfulness, explica que el curs “ens ajuda a conèixer-nos millor, a desaprendre parts conflictives i a construir-nos d’una manera més sana, connectant-nos en l’aquí i l’ara, en el present”. Reme Domínguez, que estudia anglès i al·lèrgies i intoleràncies alimentàries ens comenta que “les classes es fan curtes perquè són interessants, molt pràctiques, i útils tant a nivell professional com personal. En sortim satisfetes”. Sílvia Puigcercós del curs d’anglès explica que “després de tot un dia treballant sola, venir a l’Aceb és una manera de sociabilitzar, hi ha bon ambient, és un grup maco”.