L'Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà signa un conveni amb l'Obra Social “La Caixa” per fomentar de l’emprenedoria Destacats

L’Associació Comarcal d’Empresaris de Berguedà (ACEB) continuarà amb les xerrades sobre emprenedoria i empresa als alumnes de secundària, batxillerat i cicles formatius per quart any consecutiu. L’ACEB i l’Obra Social ‘La Caixa’ han signat un acord de col·laboració per un import de 6.000 euros per continuar amb les xerrades que va començar el grup de Sèniors ACEB l’any 2017 als instituts i escoles de la comarca.

El programa Noves mirades al món de l’empresa i l’emprenedoria vol donar a conèixer el món de l'emprenedoria i de l'empresa als alumnes de 4t d'ESO, 1r de Batxillerat i Cicles formatius de grau mitjà i superior, a través de la pròpia experiència dels Sèniors de l'ACEB, què està conformat per exdirectius i exempresaris amb una llarga trajectòria professional i de reconegut prestigi.

Des de l’associació seguim apostant i promovent iniciatives que potenciïn l'actitud emprenedora dels joves del Berguedà ja creiem fermament que ajudar al talent és fonamental per la comarca i per les seves empreses. En aquest sentit, les xerrades tenen l’objectiu de fer reflexionar a l’alumnat sobre l’acció d’emprendre i el perfil de la persona emprenedora a partir de les experiències vitals dels empresaris, remarcant l’emprenedoria com una actitud educable que tenim tots i totes, des dels més petits fins als més grans.

Durant aquest últim any de col·laboració s’han organitzat cinc xerrades a les quals hi han assistit més de 70 alumnes de cicles de grau mitjà de l’Escola Xarxa de Berga de les tres especialitats diferents: Administració, Mecànica i Informàtica. En totes cinc jornades els Sèniors exposen la seva pròpia expertesa com a emprenedors i com a directius d’empreses de la comarca. Una experiència altament valorada tant per part dels docents com per part de l’alumnat, ja que aquestes vivències pròpies complementen, amb testimonis reals i en primera persona, les explicacions teòriques que els docents imparteixen a les aules.

Els perfils més demandats a la comarca

D’altra banda, enguany, s’ha incorporat a la xerrada una persona membre de la Junta Directiva de l’ACEB amb una gran experiència en gestió de persones i de talent per explicar la demanda dels perfils per part de les empreses del Berguedà, del Bages o l’Osona. L’objectiu de l’explicació és donar una idea als alumnes sobre les seves possibilitats de trobar un lloc de treball a la comarca o a una població propera una vegada hagin finalitzat els estudis i mencionar quins aspectes valoren més els empresaris a l’hora de cobrir un lloc de treball.

La col·laboració l’han formalitzat el president de l'ACEB, Josep Maria Serarols, i el director de Banca d'Institucions de CaixaBank a la Catalunya Central, Joaquim Macià, els quals han estat acompanyats de la gerent de l'ACEB, Neus Piniella, i del director de Banca d’Institucions Bages-Berguedà-Cerdanya, Isaac Pérez.

 L’ACEB amb les persones emprenedores

L’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà és una entitat sense ànim de lucre que té com a funció representar, defensar i promocionar els interessos del col·lectiu empresarial associat. També ofereix serveis per ajudar a les persones que trien l’emprenedoria com a sortida professional, emmarcats en el programa de suport a les persones emprenedores del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.